Domein
Cascina Ghercina is opgericht in 1910 en door de verschillende generaties is een duidelijke missie opgesteld: alleen eigen teelt en kwaliteit voorop. In 2002 heeft de familie 8 ha wijngaarden
bijgekocht, gelegen op zuidwestelijke hellingen, midden in de Barolo regio. Deze liggen 360 meter boven de zeespiegel en de stroming van de 'Ghercina' rivier tussen de wijngaarden biedt een
exclusief microklimaat. Bovendien hebben ze toen 5000m² wijnkelder gebouwd, die gedeeltelijk ondergronds ligt. Hierdoor is de opslagcapaciteit toegenomen tot meer dan 15.000 hectoliter. Het
domein heeft ook wijngaarden in Langhe, Alba, Roero, Asti, Monferrato en Gavi.
Bodem
De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van gesteente, mergel en kalk met zanderige ondergrond.
Expositie
De wijngaarden zijn zuidwestelijk gelegen op een hoogte van 360m. Het domein is gelegen aan het Ghercina meer. Dit vertelt ons waarom deze naam gekozen is. Het domein heeft wijngaarden in Langhe
(traditionele Barolo, Barbaresco, Nebbiolo d'Alba,Dolcetto d'Alba, Barbera d'Alba), Roero (Roero DOCG Arneis), Asti (Barbera d'Asti, Moscato d'Asti, Asti Spumante), Montferrato (Piemonte Barbera,
Piemonte Cortese, Monferrato Dolcetto) en Gavi (Gavi en Gavi di Gavi).
Oogst
De oogst geschiedt volledig manueel en de druiven zijn onderhevig aan een strenge selectieprocedure.
Vinificatie
De druiven worden ontsteeld en gekneusd en ondergaan daarna een fermentatie onder gecontroleerde temperaturen in rvs tanks. Schilinweking gedurende 12 dagen met het dagelijks overpompen van de
most. Hierna volgt een rijping van 26 maanden in grote Slavonische vaten.