Uitgangspunt bij de vinificatie van Jadotwijnen is dat iedere appellation zijn unieke geur en smaak heeft. Het in de Bourgogne zo veelgeroemde terroir – zeg maar het geheel van alle omgevingsomstandigheden die de smaak van de druif bepalen – dient altijd herkenbaar te zijn in de wijn. Hierdoor bestaat er dus niet zoiets algemeens als een Jadot “wijnstijl”: elk type wijn van Louis Jadot heeft z’n eigen individuele karakter. En dat maakt weer dat er voor iedere wijnliefhebber wel een wijn is in het Jadot assortiment die hem zeer zal aanspreken.
Kwaliteit en kwantiteit
Op de vraag naar de ambitie van het bedrijf, vertelt Marc dat Louis Jadot niet alleen gaat voor kwaliteit maar ook voor kwantiteit. Het een kan niet zonder het andere. Door de opbrengsten van hun meest verkochte wijnen, de generieke Bourgogne Blanc en Bourgogne Rouge, kunnen ze het zich veroorloven de beste behandelingen en technieken te gebruiken voor hun top-cuvees, zoals de Grand Cru’s Batard Montrachet, Echezeaux en Clos de Vougeot. Met deze gedachte heeft men dan ook onlangs een miljoeneninvestering gedaan voor het maken van hun basiswijnen door o.a. aparte cuverieën voor de rode en de witte wijnen.