Michel Niellon loopt al een aardig eind in de zeventig, maar is nog altijd zeer actief als wijnboer. Hoewel Niellon heel beroemd is en zijn wijnen een absolute sterstatus genieten, blijft hij een
uiterst bescheiden en eenvoudig man. Het liefst is hij bezig in zijn wijngaarden waar hij zijn oude stokken met alle liefde en aandacht verzorgt. Doordat Niellon slechts een paar hectaren
wijngaard bezit, is dit ook mogelijk. Als je hem naar zijn wijnmaak-filosofie vraagt, haalt hij zijn schouders op en zegt geen geheimen te hebben. Hij houdt ervan zijn wijnen relatief snel te
laten vergisten en rijpt ze vervolgens op houten vaatjes die jaarlijks voor een vijfde vernieuwd worden. Je zult bij hem in de kelder geen hightech apparatuur aantreffen. Toch bezit Niellon iets
magisch/geniaals wat hem onderscheidt van de rest en wat je slechts zeer zelden tegenkomt. Zijn wijnen bezitten een ongekende rijpheid en dikte en koppelen dit aan een verleidelijk fruit en een
fraaie complexiteit.