De Verdeca- (90%) en Fiano Minutolo-druiven (10%) staan in dertig jaar oude wijngaarden en worden in de derde week van september met de hand geplukt en in kleine kratjes vervoerd. Ze worden direct naar grote koelcellen gebracht om uiteindelijk de vergisting koel te laten beginnen zodat de delicate druifeigenschappen behouden blijven. De na de persing verkregen most krijgt onder de koele omstandigheden nog een kort schilcontact om zo meer druifeigenschappen in de wijn te krijgen. Na de koele vergisting, tot maximaal 16 graden Celsius, wordt de wijn teruggekoeld naar 10 graden om de malolactische gisting te voorkomen. Zo blijft deze Verdeca Masseria Li Veli extra fris en aromatisch. De Verdeca Masseria Li Veli heeft een heldere, strogele kleur met een lichtgroene zweem. De intens fruitige neus geeft elegante aroma’s van tropisch fruit, citrus, peer en fijne kruiden. In de mond ontwikkelt zich een complexe, sappige, fruitige smaak met een uitgebalanceerde zuurgraad, met een verfijnde mineraliteit aangevuld met een milde kruidigheid in de finale. Serveer de Verdeca Masseria Li Veli op 10-12 graden Celsius bij diverse visgerechten, bij koude pasta-schotels met vis of bij quiche-variaties.
€ 17,00
incl. btw excl. verzendkosten
Gratis verzending naar de volgende landen: Meer tonen Laat minder zien